16 Ağustos 2012 Perşembe

Okula Dönüş -2

2-Saç

  Eveet, okula dönüş yazımın 2. kısmındayız! Bu sefer konumuz şaçlar! :) Okullar açılmadan önce tatilde falan sıkılmış limon suyunu sprey kutusuna koyup güneşlenirken şaçınıza sıkın, bu yöntem şaçınızı açmanıza yardımcı olacak fakat eğer benim gibi eczaneye gidip papatya suyu alacak kadar üşengeç değilseniz papatya suyu yada oksijenli su kullanabilirsiniz! :)  Ama yok ben şaçımın rengini seviyorum diyenlerdenseniz okul açılmadan 2 haftada bir zeytinyağ bakımı yapabilirsiniz, hem çok ekonomik hemde yapması kolay :). 

  Şaçımızı açtık, bakımımızı yaptık diyorsanız şimdi şaç stillerine geçelim! :) 

  Öncelikle yapımları olan şaç stillerini paylaşmak istiyorum, ayrıca nasıl yapıldığını yazmayı pek düşünmüyorum çünkü bariz belli ama fark edemezseniz falan yorum atabilirsinizz! :) 

 Bu şaç stili çok zor görünüyor, ama yapabilen çıkar elbet! :)

İlk resimdekini denedim eğer iyi sabitlemezseniz düşüveriyor hemen. 


Bu şaç stilleri biraz yetişkin işi olsa da ben okulda bile asil olurum diyenler için gelsin :) Gittikçe gençleşecek modellerimiz :) 

Şimdii yine yapımlarıyla birlikte biraz daha genç&rahat olan şaç stillerini paylaşıcam :)


  Bu ikisinede ba-yı-lı-yo-rumm! :) Özellikle 2. çoook güzel duruyor balıksırtı örmeyi biliyorsanız ilk bunu deneyin derim! :)


  İlki biraz cesaret gerektirir açıkcası pek benim tarzım değil, 2.si içinde yine iyi sabitlemeniz gerek yoksa düşüyorlar hemen. 3. içinse yaptıktan sonra sprey sıkın çünkü kolay açılabiliyor :)


Bu zaten bir klasik! Hepimizin aşkı :) 

Şimdii en güzel kısma geldik bence şaç stilleri paylaşmaya, bunların yapımına gerek yok zaten ya bakınca anlaşılıyor ya da bildiğiniz şeyler. Sadece bir fikir olsun diye paylaşıyorum.


Eveet 1.si zaten hepimizin bildiği önlerden alıp örüp arkada birleştirmiş, çokta güzel olmuş! :) 
2.si ise bu aralar çok moda olan bi stil artık herkes nasıl yapıldığını öğrenmiştir diyerek geçiyorum. (Kızınki toka gibi durmuyor mu yalnız?)
3.sü ise okulda yüzüme şaç gelmesin dersi dinleyemiyorum diyenler için, şaçlarınızın ön kısmını balık sırtı örerek taç yapabilirsiniz :) 


1.sinin İngilizce ismi Waterfall Braid yani şelale örgü gibi bir şey açıkcası Türkçe'de ne deniyor bilmiyorum. Çok güzel duran bir şaç stili bence okula şaçlarınız açık gidebiliyorsanız kesinlikle denemelisiniz. Burada da nasıl yapabileceğinizin videosu var :) 
2.si ise hayalim hahaha keşke okula açık şaçla gidebilsek! Üniversiteye gitmek istiyorum!!
3.sü ise nasıl yapıldığını anlamadığım ama çok güzel görünen bir şaç stili anlayan varsa yorum atsın lütfen :) 
4.sü ise çok basit ama okula en çok giden ve rahat olan şaç stili bence

Eveet şaç kısmımızda bu kadardı! :) Bu şaç stillerini gördükçe kışın belime yaklaşan şaçımı sınavlardan stres yapıp omuz hizam da kestirmem aklıma geliyor, çabuk uzasın diye dua ediyorum! :) Kızlar blog konusunda çok yeniyim hatalarım olursa çekinmeyin. Öpüyorum hepinizi! 

Not: Moda yazımı yarına yetiştirmeye çalışırım o biraz uzun olacak gibi görünüyor :) 

1 yorum:

  1. en son resimdeki saçın adıda fishtail braid ingilizcesi

    YanıtlaSil